Diyarbakır’da su tasarruflu peyzaj projesi başladı Diyarbakır’da su tasarruflu peyzaj projesi başladı

8-11 Ağustos tarihleri arasında Vali Ahmet Cemil Serhadlı Spor Tesisinde gerçekleştirilen turnuvaya 36 takım ve 720 sporcu katıldı. Turnuvada 132 maç oynandı ve tüm katılımcılara madalya ve katılım belgesi verildi.

Turnuvanın ödül töreninde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, sporun iyi bir nesil yetiştirmek için çok önemli olduğunu söyledi. Çiftçi, “Her gencimizin sporla ilgilenmesi noktasında bir gayret içerisindeyiz. Yaz kursları kapsamında 33 bini aşkın sporcumuzu değerlendirdik. Akademi liselerimi ve bilgi evlerimizle ciddi bir gayret içerisindeyiz. 18 bin öğrencimize orada hizmet veriyoruz. Sporun yanında eğitimde de yanlarında olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak devletimizin bize sağladığı her kuruşu millete hizmete dönüştürme noktasında bir gayret içerisindeyiz.” dedi.

Çiftçi, ayrıca 15 Temmuz şehidi Abdullah Tayyip Olçok’u rahmetle andığını ve turnuvanın onun adına düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çiftçi, “Abdullah Tayyip Olçok, 15 Temmuz gecesi vatanı için canını feda eden bir kahramandır. Onun adını yaşatmak için bu turnuvayı düzenledik. Bu turnuvada mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Onlar da vatanına ve bayrağına sahip çıkacak güzel insanlardır.” diye konuştu.

Turnuvaya katılan sporcular da belediyeye teşekkür ettiler. Sporcular, “Belediyemiz bize böyle güzel bir imkan sundu. Hem spor yaptık hem de 15 Temmuz şehidimizi andık. Biz de onun gibi vatanımız için her şeyi yapmaya hazırız. Belediyemize ve genel sekreterimize çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, ildeki gençlerin spor yapmasına olanak sağlamak için çeşitli faaliyetler yürütüyor. Daire başkanlığı, 21 farklı branşta ücretsiz spor eğitimi veriyor. Ayrıca, parklarda görevlendirilen antrenörler tarafından vatandaşlara sabah sporu hizmeti sunuluyor.

AA-20230812-31901930-31901929-DIYARBAKIRDA_ABDULLAH_TAYYIP_OLCOK_FUTBOL_TURNUVASI_SONA_ERDI