Merkez Av Komisyonu, av süresini, avına izin verilen hayvan türlerini, avcı başına günlük av limitlerini, avlanma günlerini, yasak avlak ve sahaları, avcıların taşıyabileceği av hayvanı miktarını, devlet ve genel avlaklarda avlanma hususlarını, yasaklanmış araç gereçleri ve avlanma usullerini belirledi.

26 Ağustos tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı sezonu başlayacak. Bu sezonda avlanma, çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatil günlerinde (idari tatil günleri dahil) gerçekleştirilebilecek. Yaban domuzu avı ise ilave olarak salı günleri de yapılacak.

Avcılar, avlanma hakkını elde edebilmek için öncelikle 'Avcılık Belgesi' almak ve belirlenen avlanma izin ücretini Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmak zorundalar. İzin almak isteyen avcılar, 'Avlak Yönetim Bilgi Sistemi' (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulaması (AVA) veya 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezini kullanarak gerekli izni alabilirler.

Sakarya'da traktör kazası: 1 ölü Sakarya'da traktör kazası: 1 ölü

Merkez Av Komisyonu'nun belirlediği 22 sayılı karardaki avlanma esas ve usullerine uymak, genel ve devlet avlaklarında avlanmak isteyen avcılar için zorunlu bir gerekliliktir. Bu kararlar, kara avcılığının kontrol altında ve sürdürülebilir bir şekilde yapılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.