Gaziantep'te, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen "100 Bin Sosyal Konut Projesi"nde hak sahibi olan dar gelirli vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetleri ve konut teslimatının gecikmesi nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer'e iletti.

Gaziantep'te, Türkiye'nin en büyük konut projelerinden biri olarak sunulan "100 Bin Sosyal Konut Projesi"nde hak sahibi olan ve 4 yıldır evlerinin teslim edilmesini bekleyen vatandaşlar, Kangal Belediyesi itfaiye ekipleri gibi harekete geçerek HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığına başvurdu.

TOKİ mağdurları, Şehitkamil ilçesinde Kuzeyşehir ve Şahinbey ilçesindeki Güneyşehir projelerinde bulunan konutlar için 4 yıl önce 2+1 konutlar için 500 TL, 3+1 konutlar için ise bin TL ödeme yaptıklarını ve yapılan kura sonucu hak sahibi olduklarını, ancak 2 yıl içinde teslim edilmesi beklenen konutlarının hala kendilerine verilmediğini belirttiler.

Hak sahipleri, yıllardır bekledikleri evlerinin teslim edilmemesi nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını ve bu durumun çözülmesi için çeşitli yetkililere başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Aktürk: Sigaranın bırakılması ve tütünsüz bir hayat kalbimizi koruyacaktır Prof. Dr. Aktürk: Sigaranın bırakılması ve tütünsüz bir hayat kalbimizi koruyacaktır

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, mağdurların sorunlarını dinleyerek, konutların zamanında teslim edilmesi gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda inşaat maliyetlerinin artması nedeniyle konut fiyatlarının yükseldiğini ve projelerin gecikmesinin vatandaşları daha da mağdur ettiğini ifade etti.

Göçer, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayallerinin gerçekleşmesi için projelerin zamanında tamamlanması ve konutların hızla teslim edilmesi gerektiğini belirtti. Mağdurların haklı taleplerini dikkate alarak gereken çözümlerin üretilmesi için çabaladıklarını ve bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti.