Antalya'da otomobil şarampole yuvarlandı: 2 ölü, 3 yaralı Antalya'da otomobil şarampole yuvarlandı: 2 ölü, 3 yaralı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarına göre, Covid-19 izinleri sona eren açık cezaevi hükümlülerinin geri dönmek isteyenler için son başvuru tarihi 15 Ağustos olarak belirlendi. Adalet Bakanı Tunç, bu süre zarfında geri dönmeyen hükümlülerin haklarını kaybedeceğini ve kapalı cezaevine sevk edileceğini ifade etti.

2020 Nisan ayında çıkan yasal düzenlemeyle başlayan Covid-19 izinleri, 31 Temmuz itibarıyla sona erdi. Bu noktada Adalet Bakanı, Covid-19 izinlerine ilişkin son gelişmeleri ve yeni düzenlemeleri Elazığ ziyareti sırasında açıkladı. Adalet Bakanı Tunç, açıklamalarında şunları dile getirdi:

"Covid-19 izinlerine ilişkin süre 31 Temmuz tarihinde tamamlanmıştır. Ancak yeni bir yasal düzenleme yapılarak, denetimli serbestlik tedbiri kapsamında olan ve 5 yıldan fazla süreli cezaları bulunan hükümlülerin cezaevine geri dönmeleri gerekmektedir. Bu düzenlemeyle kapalı cezaevinde barındırılan hükümlüler de açık cezaevine 3 yıl erken çıkmış olacaklar ve denetimli serbestlik olarak da açık cezaevinden 3 yıl erken denetimli serbestliğe geçebilecekler."

Tunç, 15 Ağustos akşamına kadar başvuruda bulunmayan hükümlülerin haklarını kaybedeceğini ve kapalı cezaevine gönderileceğini belirtti. Bu süreçte toplam 21 bin hükümlünün başvurması gerektiğini vurgulayan Tunç, başvuruların 15 Ağustos'a kadar yapılması gerektiğini söyledi. Başvurularını zamanında yapmayan hükümlülerin açık cezaevinde kalma hakkını kaybedeceğini, başvurularını tamamlayanların ise açık cezaevinde kalmaya devam edeceğini aktardı.