Takla atan traktörün sürücüsü öldü Takla atan traktörün sürücüsü öldü

Tarihi Oturakçılar Pazarı’nda küçük bir dükkanında kalaycılık yaparak geçimini sağlayan Ulum, mesleğinin unutulmaya yüz tuttuğunu söylüyor.

Uyum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalaycılığa çırak olarak başladığını ve 66 yıldır bu mesleği sürdürdüğünü anlatıyor. Uyum, “Adıyaman’da eskiden 100 tane kalaycı dükkanı vardı. Şimdi ise sadece 2 tane kaldık. Çırak bulamadığımız için mesleğimiz ölüyor. Şu an rağbet yok. Krom, alüminyum ve çeşitli madenler çıkınca kalaycılık mesleği geride kaldı. Arada sırada gelenler oluyor tabii.” diyor.

Uyum, kalaycılık mesleğinin zor ve emek isteyen bir iş olduğunu belirtiyor. Uyum, “Kalaycılık yapmak için sabah erken kalkmak, akşam geç yatmak lazım. Kalaycılık yapmak için çok çalışmak lazım. Kalaycılık yapmak için çok sevmek lazım.” diyor.

Uyum, kalaycılık mesleğinin gelecek nesillere aktarılması için gençlere çağrıda bulunuyor. Uyum, “Kalaycılık mesleği bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Bu mesleği yaşatmak için gençlerimizden destek bekliyoruz. Bu mesleği öğrenmek isteyen gençlerimize kapımız açık. Bu mesleği öğrenerek hem kendilerine hem de ülkemize faydalı olabilirler.” diyor.