Afrika Birliği (AfB) Komisyonu Başkanı Moussa Faki Mahamat, Nijer’de Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum’u alıkoymaya çalışan darbe girişimini kınadı. Mahamat, darbe girişimine son verilmesi ve cumhuriyet kurumlarının istikrarının korunması çağrısında bulundu.

TÜİK'e personel alınacak TÜİK'e personel alınacak

Mahamat, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Nijer’de yaşanan darbe girişimini “şiddetle” kınadığını belirtti. Mahamat, “Nijer’deki cumhuriyet kurumlarının istikrarını baltalayacak bu girişim kalıcı olarak kınanmalıdır. Bu girişime son verilmelidir.” dedi.

Mahamat, ayrıca Nijer halkını ve uluslararası toplumu da darbe girişimine karşı durmaya davet etti. Mahamat, “Nijer halkı ve uluslararası toplum, demokratik seçimlerle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum’un meşruiyetini desteklemelidir.” diye konuştu.

Nijer’de sabah saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayına bağlı bir grup asker, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na saldırarak darbe girişiminde bulunmuştu. Saldırıda çatışma çıkmış ve bazı askerler öldürülmüştü. Darbecilerin Cumhurbaşkanı Bazoum’u alıkoyamadığı ve saraydan kaçtıkları bildirilmişti.