Kur’an-ı Kerim’e saygı gösterilmesini istiyorlar

Avrupa’da son dönemde polis korumasında Kur’an-ı Kerim yakma, yırtma ve çiğneme gibi saldırılar arttı. Başta İsveç olmak üzere Fransa, Danimarka gibi ülkelerde yaşanan bu saldırılar, dünya Müslümanlarının tepkisini çekiyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı da bu saldırılara sessiz kalmayarak, Diyarbakır’da “Kur’an’a Saygı” temasıyla bir miting düzenleme kararı aldı. Vakfın Genel Başkanı Adnan Akgönül, yaptığı açıklamada, tüm Müslümanları mitinge davet etti.

Akgönül,

“Bu miting, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılara karşı Müslümanların ortak tepkisini göstermek için bir fırsattır. Bizler, Kur’an-ı Kerim’in Allah’ın kelamı olduğuna inanıyoruz ve ona saygılı olunmasını istiyoruz.”

Diyarbakır'da suda kaybolduğu sanılan genç bakın nerede çıktı Diyarbakır'da suda kaybolduğu sanılan genç bakın nerede çıktı

dedi.

8e910719-f3e2-458e-95b0-0d90ebfc3da3

İslam ülkelerinin yöneticilerine çağrı

Akgönül, ayrıca İslam ülkelerinin yöneticilerine de seslenerek, bu saldırılara karşı daha etkin bir tutum sergilemelerini istedi. Akgönül, “İslam ülkelerini yönetenler, bu saldırılara karşı güçlü bir tepki ortaya koymalıdır. Onlarla var olan siyasi, iktisadi ve askeri ilişkileri sonlandırmalıdır. Sokaklar, meydanlar tepkiyi veriyor. Size düşen bu meydanlardan verilen mesajları uygulamaktır.” diye konuştu.

Akgönül, mitingin Diyarbakır’da yapılmasının da bir anlam taşıdığını belirterek, “Diyarbakır, İslam’ın Anadolu’ya giriş kapısıdır. Bu şehirde bin yılı aşkın süredir Kur’an-ı Kerim okunuyor ve yaşanıyor. Bu şehirde yapacağımız mitingle, Avrupa’daki saldırılara karşı Diyarbakır’ın ve Anadolu’nun sesini duyuracağız.” dedi.

Mitinge katılımın yoğun olması bekleniyor.