Proje, kütüphane, kitap kafe, konferans salonu, idari bölümler, sosyal alanlar ve spor tesislerinin yanı sıra yeşil alanlar, bisiklet parkuru, yürüyüş yolu, otopark, dinlenme alanları ve yaşam parkı gibi özellikler içeriyor.

Kepolu, Keklikdere Mahallesi'nde vatandaşların sorunlarını dinledi. Kepolu, Keklikdere Mahallesi'nde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Projenin inşaatında sona gelindiğini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, projeyi yerinde inceledi ve bilgi aldı. Beyoğlu, projenin Bağlar’ın ilk çok amaçlı gençlik merkezi olacağını ve Diyarbakır’a da ciddi katkı sunacağını söyledi.

Beyoğlu, "Bağlar’ımızda bir ilk olacak. İlçemiz ilk kez bu kadar kapsamlı bir projeye kavuşacak. Diyarbakır’ımıza da ciddi katkı sunmuş olacak.” dedi.

Proje 1500 m2 kapalı alan ve 25.000 m2 yeşil alandan oluşuyor. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen Gençlik Merkezi projesinin önümüzdeki günlerde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Bağlar’ın daha önce böyle bir merkeze sahip olmadığına dikkat çeken Beyoğlu, gençliğin temel ihtiyaçlarıyla ilgili her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünerek projeyi hazırladıklarını kaydetti.

Beyoğlu, "Rabbim nasip ederse Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Bağlar’ımıza, dolayısıyla da Diyarbakır’ımıza güzel bir eser kazandırmış olacağız. Gençliğin temel ihtiyaçlarıyla ilgili her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünerek projeyi hazırladık. İnşaat çalışmaları süratle devam ediyor. Önümüzdeki günlerde halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bağlar halkımız hizmetin en güzelini fazlasıyla hak ediyor.” dedi.