Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, IDEF-2023 Fuarı kapsamında bir dizi ikili görüşme yaptı. Güler, Yemen, Kongo, Libya, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek ve Tanzanya’nın savunma bakanları ve Libya’nın genelkurmay başkanı ile bir araya geldi.

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği normale döndü İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği normale döndü

Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF-2023 için bulunduğu TÜYAP’ta ikili görüşmelere devam etti. Güler, fuarın ikinci gününde Yemen Savunma Bakanı Tümgeneral Mohsen Muhammed Al Daeri, Kongo Savunma Bakanı Charles Richard Mondjo ve Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali El-Haddad ile görüştü.

Güler, ayrıca Kuzey Makedonya Savunma Bakanı Slavjanka Petrovska, Bosna Hersek Savunma Bakanı Zukan Helez, Tanzanya Savunma ve Ulusal Hizmet Bakanı Innocent Lugha Bashungwa ile bir araya geldi.

Görüşmelerde, Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki başarıları ve iş birliği imkanları ele alındı. Güler, Türkiye’nin savunma sanayi ürünlerinin kalitesini ve çeşitliliğini vurgulayarak, karşılıklı fayda esasına dayalı iş birliği teklifinde bulundu. Güler, ayrıca bölgesel ve küresel güvenlik konularında da görüş alışverişinde bulundu.

Güler’in ikili görüşmeleri sürerken, IDEF-2023 Fuarı’nda sergilenen savunma sanayi ürünleri de büyük ilgi gördü. Fuarda Türkiye’nin yerli ve milli üretimleri olan ATAK helikopteri, AKINCI insansız hava aracı, ALTAY tankı, HİSAR hava savunma sistemi gibi ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.