Ankara’da 3 gün sürecek "Gelenekli El Sanatları Hayır Çarşısı" açıldı Ankara’da 3 gün sürecek "Gelenekli El Sanatları Hayır Çarşısı" açıldı

Nisan ayı başlarında havaların ısınmasıyla birlikte yazlık giysilerini giyen Şanlıurfalılar, son günlerde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi ile birlikte yeniden kışlık giysilerini giymeye başladı.

Kentte güzel havayı değerlendiren vatandaşlar, Balıklıgöl Platosunu ziyaret etti.

Balıklıgöl Platosunu ziyaret eden misafirler; Hazreti İbrahim’in doğduğu mağarayı, Hazreti İbrahim’in ateşe atıldığı yeri, Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin gömüldüğü ilk kabri ziyaret ediyor. Balıklıgöl’deki balıklara ve cami avlusundaki güvercinlere yem atan ziyaretçiler, Balıklıgöl Camii’nde namaz kıldı.

Balıklıgöl Platosunu ziyaret eden vatandaşlar, duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

"Urfa gerçekten çok güzel bir şehir"

Nazım Çiftçi

Herkesin gelip Balıklıgöl'ü ziyaret etmesi gerektiğini belirten Nazım Çiftçi, "Balıklıgöl'ün bakımı ve çevresi güzel olmuş. Bütün Müslüman aleminin gelip buraları görmesini tavsiye ederim. Urfa gerçekten çok güzel bir şehir. Herkesin gelmesini tavsiye ederim. Urfa sıcaklıkları yeni yeni başladı ama bu sıcaklık daha kimseyi etkilemiyor. Hazreti İbrahim'in makamını ziyaret ettik, çocuklarla beraber dolaştık. Gelmek isteyen bütün ziyaretçiler gönül rahatlığıyla buraya gelebilir. Şanlıurfalılar olarak misafirperver olduğumuz için herkesin başımızın üzerinde yeri var." dedi.

"Balıklıgöl görünüşüyle mükemmel bir yer"

Abdülbaki Erat

Bursa'dan Şanlıurfa'ya ziyarete geldiğini ifade eden Abdülbaki Erat, "Bursa'dan Şanlıurfa'ya gezmeye geldim. Balıklıgöl görünüşüyle mükemmel bir yer. Maneviyatı yüksek ve gezilebilecek bir yer. Balıklıgöl platosunu gezdik, Eyyübiye'yi gezdik, bir de Halfeti'ye gideceğiz. Allah nasip ederse Göbeklitepe'yi de görmeyi düşünüyoruz. Şanlıurfa'yı, gelmek isteyen ziyaretçilere tavsiye ederim." diye konuştu.

"Şanlıurfa güzel bir yer ve kutsal bir memleket"

İsmet Duran

İsmet Duran ise herkesin Şanlıurfa'yı gezmesini isteyerek, "Şanlıurfa güzel bir yer ve kutsal bir memleket. Burada Dergâh Camisi'ni gezip namazımızı kıldık. Hanları ve çarşıyı ziyaret ettik. Burada Balıklıgöl'ü ziyaret edip balıklara yem verdik. Şanlıurfa'ya Bursa'dan geldik. Şu anda tam bahar havası var. Şanlıurfa'nın bildiğimiz sıcaklığı şu anda yok. Bayram öncesi herkesin gelip gezmesini tavsiye ederim. Güzel bir şehir ve gezilecek birçok yeri var." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha