Suriyeli Ahmet Alluş, İsveç'te bulunan Siyonist rejimin Stockholm Büyükelçiliği önünde Tevrat ve İncil yakmak için izin almasının ardından, yaptığı açıklamalarla tartışmalara yol açtı. Alluş, gazetecilere verdiği demeçte, kutsal kitapların herhangi bir şekilde yakılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Bu eylemi gerçekleştirmek için izin aldığını belirten Alluş, asıl amacının dikkat çekmek ve toplumda bir farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti.

Sakarya'da traktör kazası: 1 ölü Sakarya'da traktör kazası: 1 ölü

Alluş, "Ben Müslümanım ve kutsal ve dini kitapları yakamam. Bu eylemle bir dini kitabı yakma amacım yok. Tam tersine, insanların kutsal kitaplara saygı duyması gerektiğini vurgulamak istedim. İnsanlar arasındaki inanç farklılıklarına saygı göstermek, hoşgörü ve barış içinde bir arada yaşamak önemlidir" şeklinde konuştu.

Ayrıca Alluş, İsveç'te daha önce Kur'an-ı Kerim'in yakılma eylemlerinin gerçekleştiğini hatırlatarak, bu tür eylemlerin nefret suçu olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. İfade özgürlüğü ile etnik gruplara hakaret etme arasında net bir ayrım olduğunu belirten Alluş, kutsal kitapların yakılmasının nefret suçu olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Alluş'un bu açıklamaları, kutsal kitaplara saygı ve hoşgörü konusundaki hassasiyeti vurgulaması ve dini kitapların yakılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etmesi nedeniyle dikkat çekti. Ancak, Tevrat ve İncil yakma eylemi için izin alması ve bu konuda gündem oluşturması da tartışmalara sebep oldu.