Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların sigarayı bırakma sürecinde destek alabileceği kurumun, ilaç tedavisi ve psikososyal desteğin sunulduğu bir birim olduğu belirtildi.

Bingöl’de korkutan yangın! Ekipler seferber oldu Bingöl’de korkutan yangın! Ekipler seferber oldu

sigarasız bir hayata ilk adım

Mutlu bir hayat için Sigara Bırakma Danışma Hattı'nın 171 numaralı veya 0426 214 6779 numaralı telefondan aranarak randevu alınabileceği ve sigarasız bir hayata ilk adımın atılabileceği vurgulandı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Musa Gengörü ise sigaranın ciddi bir halk sağlığı problemi olduğunu belirtti. Dünya genelinde en yaygın ölüm nedenlerinden birinin sigara olduğunu ifade eden Gengörü, her yıl yaklaşık 8 milyon kişinin sigara içmekten kaynaklı hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Sigarayı bırakmak sağlık için en önemli adımlardan biri

Sigaranın akciğer kanseri, kalp hastalığı, felç, KOAH gibi birçok sağlık sorununa yol açtığına dikkat çeken Gengörü, sigarayı bırakmanın sağlık için en önemli adımlardan biri olduğunu vurguladı.

Sigarayı bıraktıktan sonra sağlık risklerinin azaldığını belirten Gengörü, sürecin zor olabileceğini ancak imkansız olmadığını ifade etti. Vatandaşlara sigarayı bırakmak için destek almalarını öneren Gengörü, Sigara Bırakma Polikliniği'nin bu süreçte yardımcı olacağını dile getirdi.