Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, yaptığı açıklamada, enerji kaynaklarını korumak ve abonelere kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli bir elektrik hizmeti sunmak için çalıştıklarını söyledi. Arvas, zamanında ödeme yapan abonelerin haklarını korumak ve kaçak kullanıma karşı mücadelelerini sürdürmek istediklerini belirtti. Arvas, ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu’nun düzenlemelerine uygun olarak çalıştıklarını ve saha ekipleriyle teknoloji yatırımlarını birleştirerek başarılı sonuçlar elde ettiklerini ifade etti.

Arvas, son dönemde Dicle Elektrik’in çalışmalarının, milli elektrik kaynaklarının etkin ve kaliteli bir şekilde kullanılmasına katkı sağladığını ve kaçak elektrik kullanımının önüne geçmekte önemli bir rol oynadığını vurguladı. Arvas, geçtiğimiz ay Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde tespit edilen 13 kaçak trafonun el konulmasıyla milyonlarca liralık elektrik hırsızlığının önlendiğini hatırlattı. Arvas, şimdi ise, aynı ilçede mobil trafoların tespiti ve toplanması için ekiplerin harekete geçtiğini söyledi.

Arvas, ancak bu süreçte jandarma ve saha ekiplerinin, yerel halkın taşlı saldırısına maruz kaldığını bildirdi. Arvas, “Elektrik trafolarının toplandığı anlar, insansız hava araçları tarafından kaydedildi. Tespit edilen kaçak trafoların 200 bin TL değerinde olduğunu belirtmek isterim. Kaçak kullanımın engellenmesi ve abonelik eksikliğinin önüne geçilmesi amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Vatandaşların teşvik programlarına rağmen kaçak kullanıma yönelmeleri üzücüdür.” dedi.