Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su kayıplarını en aza indirmek, müşteri memnuniyetini artırmak, vatandaşların hakkını korumak ve su yönetimini daha sağlıklı hale getirmek amacıyla akıllı sayaç okuma saatleri kurma çalışmalarına devam ediyor. Geçen yıldan bu yana 15 bin akıllı sayaç montajı gerçekleştiren DİSKİ, yıl sonuna kadar bu sayıyı 30 bine çıkarmayı hedefliyor.

Fesih Güler Hoca, vefatının 3’üncü yılında mezarı başında anılacak Fesih Güler Hoca, vefatının 3’üncü yılında mezarı başında anılacak

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, projenin kent için önemini vurgulayarak akıllı şehir sayaçlarının yaygınlaştırılmasını planladıklarını belirtti. Bu sayede, tasarruf sağlanması, kayıp-kaçak kullanımının önüne geçilmesi ve vatandaşların haklarının korunmasının mümkün olacağını ifade etti.

Akıllı sayaç okuma sistemi, abonelere ön ödeme olanağı sunarak içme suyunun daha kontrollü bir şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. DİSKİ, teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak Diyarbakır'ı akıllı şehirler arasında yer almasına katkıda bulunmaya odaklanmaktadır.