20 yıldır Diyarbakır'da faaliyet gösteren Alkan Tekstil, hem kendi fabrikalarında hem de fason işbirliğiyle toplamda 583 kişiye istihdam yaratarak ürettikleri giysileri Türkiye'nin tüm illine ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediyor. Aylık 66 bin ürün üreten fabrika, genç nüfusa iş olanakları sunarak kentin iş sorunlarını çözmede katkı sağlıyor. Şirket, Avrupa gibi Ortadoğu'ya da açılmayı planlıyor. Firmanın İş Güvenliği Uzmanı ve İnsan Kaynakları Sorumlusu olan Müjde Yıldırım Erişken, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, ürünlerini Türkiye'nin tüm illine ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ettiklerini belirtti.

Diyarbakır'da suda kaybolduğu sanılan genç bakın nerede çıktı Diyarbakır'da suda kaybolduğu sanılan genç bakın nerede çıktı

"Günlük 3 bin model üretiyoruz" Şu anda 583 kişiyi istihdam ettiklerini söyleyen Erişken, "Şirket olarak farklı giyim ürünleri üretiyoruz, eşofman, elbise, pijama gibi giysileri üreterek Türkiye'nin tüm illine ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediyoruz. Günlük 3 bin model üretimi gerçekleştiriyoruz, aylık olarak da 66 bin model üretiyoruz. Modellerimizi sergilediğimiz bir showroomumuz bulunuyor ve toptan satışlar gerçekleştiriyoruz. Ayrıca İstanbul'da mağazalarımız da mevcut. Çalışanlarımızın haklarına ve sosyal olanaklarına özen gösteriyoruz" dedi. Şirketin öncelikli hedefinin genç nesile istihdam sağlamak olduğunu dile getiren Erişken, "Yakın bir gelecekte Avrupa ülkelerine de ihracat yapmayı planlıyoruz. Sedex ve Inditex denetimlerine birkaç ay içinde hazırlanıyoruz. Bu denetimleri geçtikten sonra Avrupa ülkelerine ihracata başlamayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.