Eski Diyarbakır Cezaevi'nde Gre Fılla Höyüğü'nde bulunan 11 bin yıllık tarihi eserler sergilenecek Eski Diyarbakır Cezaevi'nde Gre Fılla Höyüğü'nde bulunan 11 bin yıllık tarihi eserler sergilenecek

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi başvurularının sonuçlandığını açıkladı. Bu yıl hibe programı kapsamında 139 çiftçinin bireysel sulama sistemleri için hibe almaya hak kazandığı ve bu çiftçilere toplamda 19 milyon 749 bin 866 TL hibe desteği sağlanacağı belirtildi.

Hibe almaya hak kazanan çiftçilerle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında hibe sözleşmesinin imzalandığı törende İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Şefik Türker ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Naide Erdoğmuş da hazır bulundu.

Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, basınçlı sulama sistemlerinin faydalarını ve ekonomiye olan katkılarını anlattı. Diyarbakır'da bu yıl hibe almaya hak kazanan 139 çiftçiye toplamda 19.749.866 TL hibe desteği sağlanacağını vurguladı.

Bireysel sulama sistemlerinin çiftçilere su kaynaklarının etkin kullanımı ve verimliliği artırma konusunda büyük faydalar sağladığı belirtilirken, hibe desteğiyle bu sistemlere erişimin kolaylaştırılarak tarımsal üretimin desteklenmesi amaçlanmaktadır.