Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Bilim Eğitim Vakfı, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve AB Gençlik ve Değişim Derneği işbirliğinde yürütülecek olan İnsan Kaynakları Operasyonel Programı kapsamındaki Dijital Tasarım Sektörlerinde NEET’lerin istihdamı Projesi başladı.

Toplam bütçesi 315.000 euro

Toplam bütçesi 315.000,00 euro olan proje için Mayıs 2023’de sözleşme imzalanmıştı. 01 Ağustos 2023 tarihinde başlayan proje, öncelikle yerelde işbirliği sağlanacak kurumlar ile paylaşıldı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, Yenişehir Halk Eğitim Müdürlüğü, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve AB Gençlik ve Değişim Derneği’nin katılım sağladığı proje danışma kurulu toplantısı ile projenin startı verildi.

DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Korkmaz, projenin AB destekli olduğunu ve süresinin 12 ay olduğunu belirtti. Korkmaz, bu süre boyunca 150 gence animasyon, sinema, web tasarım, grafik tasarım alanlarında eğitim vereceklerini ve 4 aylık eğitimden sonra 4 ay boyunca iş bulma süreçlerini destekleyeceklerini dile getirdi.

Amacın 150 genci nitelikli eğitim programlarından yararlandırarak istihdama katmak olduğunu vurguladı.

Fesih Güler Hoca, vefatının 3’üncü yılında mezarı başında anılacak Fesih Güler Hoca, vefatının 3’üncü yılında mezarı başında anılacak

Başvurular Ağustus'ta

Ağustos ayı içinde eğitimler için başvuruları almaya başlayacaklarını ve mülakatları yapacaklarını ifade eden Korkmaz, Eylül ayında eğitim programlarını başlatacaklarını belirtti.

Eğitimlere katılan her gence 8 ay süresince destek vereceklerini söyleyen Korkmaz, istihdama katılmaları için yerelde 300 firmayla birebir görüşmeler yaparak gençlerin işletmelerle eşleştirilmesini sağlayacaklarını dile getirdi.

Projenin gençlere önemli bir istihdam fırsatı sunacağı ve dijital tasarım sektörlerinde yetenekli gençlerin potansiyelini ortaya çıkaracağı belirtildi.