Ayrıca sulama sezonu bittiği halde tekrar kaçak elektrik cezası yazıldığını iddia etti.

Çınar ilçesine bağlı Avdalı (birébazın) Mahallesi’nde çiftçilikle uğraşan Mehmet Mustafa Özdemir, son 3 yıldır Dicle Elektrik ile sorun yaşadığını anlattı. Özdemir, 2020 yılında kaçak kullandığı gerekçesiyle 283 bin lira ceza kesildiğini, ardından farklı tutarlarda cezalar yazıldığını ve yapılan itirazlar neticesinde konunun yargıya taşındığını söyledi.

Özdemir, ödenemeyen cezalardan dolayı kesilen enerjinin tekrardan sağlanmasına ilişkin mahkeme kararı olmasına rağmen sulama sezonu süresince elektrik verilmediğini ifade etti. Özdemir, “Mahkeme kararını DEDAŞ’a götürdüğümüzde defalarca kez elektriğimizi vereceklerini söylemelerine rağmen bir türlü enerji vermediler.” dedi.

Özdemir, sulama sezonunun bitmesi dolayısıyla herhangi bir tarımsal faaliyet yürütmemelerine rağmen kontrole gelen ekiplerce “sayacınız neden çalışmıyor, kaçak mı kullanıyorsunuz?” ifadelerinin ardından tekrar kaçak elektrik cezası yazıldığını iddia etti. Özdemir, “Sulama yapmadığımız halde 3 tane fatura peş peşe geldi. Bir fatura kaçak, diğer 2 fatura ise kullanım bedeli adı altında bize yansıdı. Dilekçemizi verdik ama dilekçemiz olumsuz sonuçlandı. Ağustos ayının 10’cu gününde de hiçbir sulama yapmadığımız halde 7’nci aya ait 34 bin fatura geldi.” diye konuştu.

Özdemir, yaşadığı mağduriyetin giderilmesini ve Dicle Elektrik’in yanlış uygulamalarının son bulmasını istedi.

Dicle Elektrik ise yapılan tüm işlemlerin yasa ve yönetmeliklere uygun olduğunu savundu. Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

Diyarbakır'da "kuru peyzaj" ile su tasarrufu sağlandı Diyarbakır'da "kuru peyzaj" ile su tasarrufu sağlandı

“Bahse konu abonenin enerjisi vatandaşın enerjisi ise 12 Ağustos tarihinde DRPSAŞ Enerji’ye olan yaklaşık 500 bin liralık borcundan dolayı kesildi. Aboneye yönelik taciz veya cezai işlem uygulanmadığı gibi, tüm işlemler yasa ve yönetmeliklere uygun biçimde gerçekleştirildi.”