Proje, GAP Bölge Kalkınma İdaresi desteğiyle 5 yıl önce başlatıldı. Projenin hedefi, dezavantajlı çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve onlara teknolojiyle buluşturmak.
Proje kapsamında, İl Müdürlüğünün AR-GE biriminde kurulan Yazılım ve Kuluçka (Star-Up) Merkezi'nde, bilgisayar, fen ve teknoloji, robotik kodlama gibi alanlarda uzman eğitimciler tarafından çocuklara eğitim veriliyor. Çocuklar, ileri seviyede yazılım ve robotik kodlama öğreniyor.


Çocuklara iş imkanı sağlanacak


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, kentte yaşayan dezavantajlı çocuklara yönelik bir hizmet verdiklerini söyledi.
Akçam, projenin 13 yaşından büyük bütün çocukları kapsadığını belirterek, "En az 540 çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz. Şimdiye kadar 150 çocuğa eğitim verdik. Ailelerden ve çocuklardan çok olumlu geri bildirimler alıyoruz. Çocuklarımızın yazılım alanında çok başarılı olduklarını görüyoruz. Bu çocuklarımız için iş imkanı yaratmak istiyoruz. Bu konuda Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile görüşmelerimiz devam ediyor." dedi.
AR-GE Birim Sorumlusu Eta Pekdaş da projenin amacının dezavantajlı çocukları teknolojiyle tanıştırmak ve onlara yeni dönem yazılım ve robotik kodlama becerileri kazandırmak olduğunu ifade etti.

8 Katlı Bina Yıkım Sırasında Çöktü 8 Katlı Bina Yıkım Sırasında Çöktü

aa-20230715-31683319-31683316-diyarbakirda-dezavantajli-cocuklara-yazilim-ve-robotik-kodlama-egitimi-veriliyor
Pekdaş, "Çocuklarımızın maddi durumları el vermeyebilir veya teknolojiye yeterince ulaşamayabilirler. Biz onlara bu imkanı sağlıyoruz. Onları sokağın olumsuz etkilerinden koruyoruz. Onları çağı yakalamaya teşvik ediyoruz." diye konuştu.
Yazılım ve robotik kodlama eğitimi alan 15 yaşındaki Yunus Emre Kaya ise kursa gelerek kendini geliştirdiğini söyledi.
Kaya, "Yazılım alanına ilgim var. Burada çok şey öğrendim. Yazılım yapmayı seviyorum. Burada arkadaşlarım da var. Burası benim için çok faydalı oldu." şeklinde konuştu.