Olay, dün öğle saatlerinde Silvan ilçesine bağlı Yeşerdi Mahallesi’nde meydana geldi. Rojvan Çerkezoğlu, ailesiyle birlikte sebze tarlasında çalıştığı sırada serinlemek için sulama kanalına girdi. Ancak kanaldaki akıntının etkisiyle sürüklenen Çerkezoğlu, bir süre sonra ortadan kayboldu.

Çerkezoğlu’nun ailesi, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, Çerkezoğlu’nu aramaya başladı. Kanalda ve çevresinde yapılan aramalarda herhangi bir ize rastlanmadı.

Arama kurtarma çalışmalarına AFAD, UMKE ve dalgıç ekipleri de katıldı. Ekipler, kanalın su seviyesini düşürmek için DSİ ile irtibata geçti. Kanalın suyunun kesilmesinin ardından arama çalışmalarına devam edildi.

8 Katlı Bina Yıkım Sırasında Çöktü 8 Katlı Bina Yıkım Sırasında Çöktü

Çerkezoğlu’nun yakınları ise olay yerinde endişeli bekleyişini sürdürüyor. Çerkezoğlu’nun amcası Mehmet Çerkezoğlu, yeğeninin sebze yetiştiriciliği yaptığını ve sulama kanalına serinlemek için girdiğini söyledi. Çerkezoğlu, “Yeğenim akıntıya kapılıp gitti. Saatlerdir arıyoruz ama bulamadık. Allah’tan umut kesilmez. İnşallah sağ salim bulunur.” dedi.