Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, merkez ilçe belediyelerinin park ve bahçeler müdürleriyle bir araya gelerek su tasarrufu tedbirleri hakkında görüşme düzenledi. Son dönemde yaşanan iklim değişikliği ve artan kuraklık tehdidi nedeniyle alınması gereken önlemler tartışıldı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda, uzun vadeli bir sorun olan kuraklığa karşı nasıl önlemler alınabileceği konusu ele alındı. Toplantıda, su kaynaklarının daha etkili kullanımı ve israfın önüne geçilmesi amacıyla alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Toplantıda alınan kararlar arasında sulamaların gece saatlerinde yapılması, sulama süresinin 10 dakika ile sınırlandırılması, su tankerlerinin içme suyuyla doldurulmaması gibi önlemler yer aldı. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, su tasarrufunun önemini vurgulayarak, bu konuda yıllar önce aldıkları tedbirlerle Diyarbakır'da içme suyunun israf edilmediğini belirtti.

Yeşil alan sulamaları, içme suyu yerine sondaj sularıyla gerçekleşiyor

Su tasarrufu için atılan adımları açıklayan Tutşi, Büyükşehir, Sur, Yenişehir ve Kayapınar Belediyelerinin park ve bahçeler müdürlerinin daha önce de benzer tedbirler aldığını hatırlattı. Daha önce yeşil alanların içme suyuyla sulandığını belirten Tutşi, 4 yıl önce başladıkları bir çalışmayla yeşil alan sulamalarının içme suyu yerine sondaj sularıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Diyarbakır'da suda kaybolduğu sanılan genç bakın nerede çıktı Diyarbakır'da suda kaybolduğu sanılan genç bakın nerede çıktı

Tutşi, "DİSKİ olarak yürüttüğümüz bu çalışmalarla, refüjlerdeki yeşil alanlar, park ve bahçelerde sondaj sularının kullanılmasını sağladık. Refüj sulaması yapan su tankerleri sondaj kuyusundan dolduruluyor. İtfaiye araçlarının içme suyuyla doldurulması da yasaklandı. Kamusal alanlarda içme suyunun israfını önlemek amacıyla sulama sürelerini kısıtlayarak sınırlıyoruz. Ayrıca, sitelerde bahçe sulamaları için sondaj kuyularının kullanılması tavsiye ediliyor ve bu konuda denetimler gerçekleştiriliyor" dedi.