Diyarbakır'da "kuru peyzaj" ile su tasarrufu sağlandı Diyarbakır'da "kuru peyzaj" ile su tasarrufu sağlandı

Diyarbakır, Basra sıcaklarının etkisi altında zorlu hava koşullarıyla başa çıkmaya çalışıyor. Termometrelerin 47 dereceye kadar yükselmesi, restoranlar ve vatandaşlar üzerinde belirgin bir etki yaratıyor. Gündüzleri restoran bahçeleri boş kalırken, insanlar sıcak havanın etkisinin azaldığı akşam saatlerini tercih ediyor.

Diyarbakır'ın tatlı sektöründeki önemli isimlerinden Hacıbaba Pastaneleri Havalimanı Şubesi yetkilisi Ahmet Ayaydın, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının işlerini nasıl etkilediğini açıkladı.

Özellikle öğle saatlerinde vatandaşların sıcak hava nedeniyle dışarı çıkmak istemediğine dikkat çeken Ayaydın, "Termometreler Diyarbakır'da 47 dereceyi gösterdi, ancak gerçek sıcaklık birkaç derece daha yüksek. Hacıbaba Pastaneleri şubelerimizde klimalar bulunuyor. Öğlen saatlerinde yüksek sıcaklık nedeniyle misafirlerimizi içeride ağırlıyoruz. Havalar serinlediğinde ise müşterilerimizi dışarıda karşılıyor ve uğurluyoruz" şeklinde konuştu.

Temmuz ve Ağustos aylarının Diyarbakır'da en yüksek sıcaklıkların yaşandığı dönemler olduğunu belirten Ayaydın, "Sağlık açısından özellikle bu saatlerde dışarı çıkmak doğru değil. Misafirlerimizi olumsuz etkilememeye çalışıyoruz. Uygun hava koşullarına göre içeride veya dışarıda ağırlıyoruz ve bu konuda başarılı olduğumuza inanıyoruz. Yüksek sıcaklıklar birçok işletmeyi etkiliyor. Havalar serinlediğinde ise vatandaşlar mekanları tercih ediyor" şeklinde konuştu.