Fesih Güler Hoca, vefatının 3’üncü yılında mezarı başında anılacak Fesih Güler Hoca, vefatının 3’üncü yılında mezarı başında anılacak

Binlerce binanın yıkıldığı ya da ağır hasar gördüğü kentte, yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kayapınar ilçesindeki Öz Teknik Sitesi’nin yıkım işlemi iki hafta önce başlatıldı. Depremde ağır hasar gören 8 katlı sitenin C bloku ise yıkım sırasında ortadan ikiye bölündü. Bu anlar, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı.

Diyarbakır Valiliği, depremde 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 79 kişinin de yaralandığını açıkladı. Valilik, ağır hasarlı binaların yıkımına öncelik verildiğini, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. Depremde hasar gören binalardan biri olan Diyar Galeria İş Merkezi’nin de yıkımına başlandığı bildirildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası hasar tespit çalışmalarını tamamladığını ve kentteki tarihi ve kültürel yapılara da bakım ve onarım yapıldığını duyurdu.