Bazı mahalleli kaçak elektrik kullanırken, bazıları da borçlarını ödeyemediği için 8 gündür elektriksiz kaldı. Elektrik olmayınca kuyulardan su çekilemediği için mahalleli susuz da kaldı. Mahalle muhtarı Necati Ertem, yetkililerden çözüm bulamayınca görevinden istifa etti. Mahallenin imam hatibi de su olmadığı için mahalleyi terk etmek zorunda kaldı.

Olay, Çınar ilçesine bağlı 140 hanelik Düzova Mahallesi’nde (Qerhéta) meydana geldi. Dicle Elektrik enerji şirketi, kaçak elektrik kullanımı ve borç nedeniyle mahallenin elektriğini kesti. Mahalleli, 8 gündür karanlıkta yaşamak zorunda kaldı. Elektrik olmadığı için buzdolabı, televizyon gibi elektronik cihazları kullanamayan mahalleli, aynı zamanda suya da erişemedi. Mahalledeki kuyulardan su çekmek için elektrikli pompalar kullanılıyordu. Elektrik kesintisi nedeniyle pompalar çalışmadığı için mahalleli susuz kaldı.

Mahalle muhtarı Necati Ertem, yaşanan sorunları ilgili kurumlara iletti ancak çözüm bulunamadı. Ertem, “Mahallemizde 8 gündür elektrik yok. Elektrik olmayınca su da yok. Mahalleli perişan durumda. Yetkililere defalarca başvurduk ama kimse ilgilenmedi. Bizim sesimizi duyan yok. Bu yüzden görevimden istifa ettim.” dedi.

Diyarbakır'da "kuru peyzaj" ile su tasarrufu sağlandı Diyarbakır'da "kuru peyzaj" ile su tasarrufu sağlandı

Mahallenin imam hatibi de su olmadığı için mahalleyi terk etti. İmam hatip, “Mahallede su yok. Abdest alamıyoruz, namaz kılamıyoruz, camiyi temizleyemiyoruz. Bu şartlarda burada görev yapamam. Bu yüzden başka bir yere gitmek zorunda kaldım.” dedi.

Mahalleli ise yetkililerden yardım bekliyor. Mahalleli, “Biz burada insan gibi yaşayamıyoruz. Elektrik yok, su yok, hizmet yok. Yetkililer bize sahip çıksın. Biz de diğer insanlar gibi yaşamak istiyoruz.” diye konuştu.