Savunma sanayisinde çığır açan ürünler geliştirecekler

Erdoğan, fuarda sergilenen savunma ürünlerinin Türkiye’nin gururu olduğunu belirterek, mockup olarak sergilenen ürünleri kullanıma ve satışa hazır hâle getireceklerini söyledi.

Erdoğan,

“Sadece bunlarla kalmayacağız, kendi alanında çığır açan, sektöre yön veren, ileri teknolojiye sahip yeni ürünlerle tüm dünyanın huzuruna çıkacağız.”

dedi.

“Son 21 yılda dünyada belki de hiçbir ülkenin karşılaşmadığı engellerle karşılaştık”

Erdoğan, savunma sanayisinde yüzde 80 dışa bağımlı bir ülke devraldıklarını anlatarak, bu bağımlılık ilişkisinden dolayı terörle mücadele operasyonları yürütürken dahi ciddi sıkıntılarla karşılaştıklarını söyledi.

Erdoğan,

"Gün oldu terörle mücadele için istedikleri bir İHA’nın bile kendilerine verilmediğini, gün oldu ‘Bizim silahlarımızı teröristlere karşı kullanamazsınız.’

dediklerini, gün oldu parasını ödedikleri malzemelerin bile tedarikini yapmadıklarını anlattı.

Erdoğan,

“Ama bunlar karşısında yılmadık, pes etmedik, yolumuzdan asla dönmedik. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorunda olduğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık.”

diye konuştu.

“İman varsa, irade varsa Allah’ın izniyle imkân da vardır”

Erdoğan, savunma sanayisinde kat ettikleri mesafenin hem referansları hem ilham kaynakları hem de neleri yapabileceklerinin müjdecisi olduğunu vurguladı.

Erdoğan,

“İşte bu anlayışla hareket ederek hamdolsun 21 sene önce hayali dahi kurulamayan nice başarıya, nice zafere, fuarda bugün gururla tanıtılan nice savunma ürününe imza attık.”

dedi.

Kahramanmaraş'ta 3,9 büyüklüğünde deprem Kahramanmaraş'ta 3,9 büyüklüğünde deprem

Erdoğan, “İman varsa, irade varsa Allah’ın izniyle imkân da vardır.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.