Kırsal Günaltı Tilmiyen Mahallesi'nde gerçekleşen ilk hasatta fıstık işçileri davul-zurna eşliğinde halaylar çekerek mesaiye başladı. Ancak bu yıl, düşük rekolte nedeniyle sevinç ve burukluk bir arada yaşandı.

yüzde 20'lik bir rekolte bekleniyor

Günaltı Tilmiyen Mahalle Muhtarı Mahmut Bozkurt, bu yılın yok yılı olarak adlandırılan dönemde yüzde 20'lik bir rekolte beklendiğini ifade etti. Antepfıstığı'nın bölge için önemli bir değer olduğunu belirten Muhtar Bozkurt, bu değeri korumanın ve sahip çıkmanın herkes için önemli olduğunu vurguladı.

Dicle Elektrik: Kaçak elektrik kullanımında hukuki mücadele zorluklarla sürüyor  Dicle Elektrik: Kaçak elektrik kullanımında hukuki mücadele zorluklarla sürüyor 

Muhtar Bozkurt, "2023 yaş boz Antepfıstığı hasadına bugün itibariyle başladık. Bu sene yok yılı nedeniyle yüzde 20’lik bir rekolte var. Bu fıstık bizim bölge için gerçek bir değer. Bu değere sahip çıkmamız hepimiz için çok önemli. Şu anda 14 kişi ile çalışıyoruz, Allah herkese bol rızıklar nasip eylesin. Nizip’te satılan fıstığın fiyatı 106 ile 108 TL bandında. Fiyatlar iyi ve daha da yükseleceğini ümit ediyoruz. Hava sıcak, bu sıcakta çalışmak meşakkatli olmasına rağmen biz alıştık. Sonuçta karşılığında para kazanıyoruz. Şükürler olsun ki büyük bir deprem atlattık, bu depremin ardından hasada başladık ve mecbur çalışacağız" şeklinde konuştu.

Baklavalık Antepfıstığı hasadı

Gaziantep'in önemli tarım ürünlerinden olan baklavalık Antepfıstığı'nın hasadı, her yıl geleneksel bir törenle kutlanıyor ve bölgedeki ekonomiye önemli katkı sağlıyor. Ancak bu yıl düşük rekolte nedeniyle yaşanan burukluk, fıstık üreticilerinin geleceğe yönelik umutlarını artırmak adına daha fazla çaba göstermelerine neden oluyor.