Aylardır israil Filistin topraklarında soykırım gerçekleştiriyor.

Yaşanan katliam ve soykırımı lanetlemek ve Amerika Birleşik Devleti'nde Filistin'e destek için düzenledikleri eyleme destek için Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ)'n de destek yürüyüşü ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programda Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı Kudüs Platformuna üye dernek temsilcileri, üyeleri ile siyasi partilerden HÜDA PAR, AK Parti ve Yeniden Refah Partisi teşkilatları, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci hazır bulundu.

Kampüs yerleşkesinde bulunan Nurettin Atmaca camiinde kılınan Cuma namazının ardından avluda toplanan grup Rektörlük Binasına doğru yürüyüşe başladı.

Yürüyüş sırasında sık sık tekbirler getirilirken "katil israil Filistin'den defol" sloganları atıldı.

Malatya'da Gazze yararına kermes Malatya'da Gazze yararına kermes

Yine yürüyüş sırasında "Gazze soykırımına lanet, özgür Filistin'e destek için Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ayakta", "Filistin yalnız değilsin", "Free Plastine", "israil savaş suçlusudur", "Müslüman zulme boyun eğme", "Filistin'de katilin parmak izi israil" yazılı pankart ve dövizler taşındı.

Rektörlük binası önünde gerçekleştirilen basın açıklaması programı cami imam hatibi İsmail Akdemet'in Kur'an tilaveti ile başladı.

Harun Danacı'nın sunuculuğunu gerçekleştirdiği basın açıklamasını Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut okudu.

Tilavet sonrası Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, yaptığı basın açıklamasında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak, ABD ve Batı’daki vicdan sahibi gençlerin öncülük ettiği bu eylemleri açık yüreklilikle desteklediklerini ve selamladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Karabulut, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İşgalci israil devleti 7 Ekim 2023’ten beri Gazzelliler’in üzerine içlerinde savaşlarda kullanılması yasak olan fosfor bombaları dâhil onlarca atom bombası gücünde bomba atılmış, binaların yüzde 70’i yerle bir edilmiş, en az 15 bin çocuk, 10 bini kadın olmak üzere 35 bin Filistinli şehit edilmiş, 75 binden fazla kişi yaralanmıştır. Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenler arasında Gazze İslam Üniversitesi Rektörü, Yüzlerce öğrenci ve öğretim elemanı, bine yakın sağlık personeli, sivil savunma ve yardım görevlileri ile gazeteciler de bulunuyor. Ayrıca, Gazze Şeridi genelinde İşgalci İsrail ordusunun hava saldırıları sonucu başta enkaz altında kalanlar olmak üzere kayıp kişilerin sayısı 7 bine ulaştı. Bütün dünyanın gözü önünde, bir parça ekmeğe ulaşabilmek için saatlerce bekleyen insanların üzerine katil İsrail askerleri tarafından ölüm yağdırılmaya devam ediliyor. Bu katliamı ABD, İngiltere, AB ülkeleri doğrudan destekliyor. Columbia Üniversitesi’nin vicdan sahibi öğrencilerinin direnişini destekleyen ve soykırım karşıtı eylemlerin dünyanın önde gelen Harvard, Michigan, Texas, New York gibi birçok üniversiteye yayılması, dünyanın izzet sahibi halklarının ortak tavrını gösteriyor."

Törende konuşan eski Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, yaklaşık 7 aydır Gazze’de soykırım suçu işleyen İsrail’in mâşeri vicdanda ve uluslararası hukukta suç işlediğini belirtti.

Program son olarak İl Müftü Yardımcısı Mustafa Solhan'ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha