Gürcistan'da "yabancı ajan" yasası Cumhurbaşkanı tarafından veto edildi Gürcistan'da "yabancı ajan" yasası Cumhurbaşkanı tarafından veto edildi

Güney Kore Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre tatbikatlar 5-11 Mayıs tarihleri ​​arasında Virginia'da gerçekleştirilecek.

Eğitim, ABD'nin, müttefiklerinin ve ortaklarının siber uzaydaki tehditlere karşı koyma kapasitesini güçlendirmek, uluslararası işbirliği ve bilgi alışverişinde tutarlılığı artırmak amacıyla 2011 yılından bu yana her yıl düzenleniyor.

Güney Kore bu  tatbikata üçüncü kez katılıyor ve bu sefer Avustralya, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve ABD'yi içeren "Beş Göz" istihbarat ittifakı da dahil olmak üzere 18 ülke temsil ediliyor.

Güney Kore, 2023 yılında ilk kez NATO'nun Siber Koalisyon tatbikatına katıldı. Temmuz 2023'te Vilnius'ta düzenlenen NATO zirvesinde Kore Cumhurbaşkanı Yoon Seok-yeol ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, siber uzayda işbirliğini de içeren özelleştirilmiş bir ortaklık programını kabul etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha