Diyanet İşleri Başkanlığı ve Seyahat Acentelerinin 2024 Yılı Hac Organizasyonuyla hac farizasını yerine getirmek için Malatya'dan kutsal topraklara gidecek olan vatandaşlara yönelik İl Müftülüğü tarafından İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Merkez Spor Salonunda 2 gün süren "Hac Hazırlık Kursuları" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ramazan Dolu, heyecanla hacca gitmeyi bekleyen ve kurada çıkma bahtiyarlığını yaşayan hacı adaylarının yolunun açık olmasını temennisinde bulundu.

"Hac sabır gerektiren bir ibadet, eğitimlerinizi tamamlar, hazırlıklarınızı güzelce yaparsanız, ibadet oldukça kolaylaşır"

Haccın zor ve meşakkatli bir ibadet olduğunu, bu nedenle hacı adaylarının eğitimlere katılmasının önemli olduğuna vurgu yapan Müftü Dolu, "Hac sabır gerektiren bir ibadet, eğitimlerinizi tamamlar, hazırlıklarınızı güzelce yaparsanız, ibadet oldukça kolaylaşır." dedi.

Çiftçilere tohum, fide ve zirai ekipman dağıtıldı Çiftçilere tohum, fide ve zirai ekipman dağıtıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Hac Yolcularının Eğitimi" başlığında hazırladığı program çerçevesinde İl Müftü Yardımcıları Hasan Nacar, Abdullah Bekiroğlu, Fikriye Özkan, Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Bayrak, Akçadağ Adem Aras, Hekimhan Mehmet Salih Genç, Hac ve Umre Şube Müdürü Fikri Koç ve İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen sağlık memuru tarafından hac ve umre konularında sunumlar ve uygulamalı eğitimler eşliğinde hacı adaylarına önemli bilgiler aktardılar.

Yaklaşık bin hacı adayının katıldığı 2 günlük kursun sonunda tüm hacı adaylarına hacca salimen gidip ğanimen dönmeleri dileklerinde bulunuldu.

Hac hazırlık kursları hacı adaylarının kafile görevlileri ile bir araya gelmeleri ve hacı adaylarına menenjit aşısının uygulanmasıyla sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha