Edirne'de 19 düzensiz göçmen yakalandı Edirne'de 19 düzensiz göçmen yakalandı

İTO’nun açıklamasında, Temmuz ayında perakende fiyatları en fazla artan sektörlerin sağlık ve kişisel bakım harcamaları, ev eşyası harcamaları, kültür eğitim ve eğlence harcamaları olduğu belirtildi. Bu sektörleri ulaştırma ve haberleşme harcamaları, konut harcamaları ve gıda harcamaları izledi. Giyim harcamaları ve diğer harcamalar ise daha düşük oranda artış kaydetti.

Toptan fiyatlar ise Temmuz ayında madenler gereksinimleri, yakacak ve enerji maddeleri gereksinimleri, mensucat gereksinimleri, gıda maddeleri gereksinimleri, işlenmemiş maddeler gereksinimleri, kimyevi maddeler gereksinimleri ve inşaat malzemeleri gereksinimleri sektörlerinde artış gösterdi.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Temmuz ayındaki fiyat artışlarının enflasyonu yükselteceğini söyledi. Avdagiç, “Temmuz ayında İstanbul’da perakende ve toptan fiyatlar bir önceki aya göre sırasıyla yüzde 9,84 ve yüzde 4,54 arttı. Bu rakamlar, enflasyonun yükseliş trendini sürdüreceğini gösteriyor. Enflasyonla mücadele için acil tedbirler alınması gerekiyor.” dedi.