İçişleri Bakanlığı, İstanbul’da sansasyonel saldırı planlayan iki PKK/KCK terör örgütü mensubunun Başakşehir’de jandarma ekipleri tarafından yakalandığını duyurdu. Yakalanan teröristlerin Suriye ve Irak’ta örgütün çeşitli bölgelerinde faaliyet gösterdikleri ve eğitim aldıkları belirlendi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yakalanan teröristlerin Sterk Evindar (K) Fatıma Al Musa ile Velat Jamo olduğu bildirildi. Fatıma Al Musa’nın 2011 yılında Suriye’nin Racu bölgesinde PKK’ya katıldığı, Kobani ve Kamışlı’da görev yaptığı, Irak’ın Kuzeyi’nde Gara ve Kandil bölgelerine geçiş yaptığı, patlayıcı, operasyon, sızma ve saldırı türü eğitimler aldığı, sözde şehit Haki Karer kadro okulunda takım komutanı olarak görevlendirildiği tespit edildi.

Çöp tenekesinde çıkan yangın söndürüldü Çöp tenekesinde çıkan yangın söndürüldü

Ayrıca, Fatıma Al Musa’nın Hakkari/Şemdinli bölgesinde faaliyet gösterdikten sonra TSK’nın bölgedeki yoğun hava harekatı nedeniyle tekrar Kandil’e çekildiği, 2017 yılında ise Suriye’nin Afrin bölgesine geçtiği ve buradan da İstanbul’a gelerek sansasyonel saldırı arayışına girdiği belirtildi.

Velat Jamo’nun ise 2012-2013 yılları arasında Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütüne bağlı Heze Cevheri adlı yapılanmanın bir dönem bölge sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği, daha sonra İstanbul’a geldiği ve sansasyonel saldırı planladığı kaydedildi.

Şüphelilerin adli işlemleri devam ediyor.