su kullanımında ölçülü olunması gerektiğini söyledi.

Fesih Güler Hoca, vefatının 3’üncü yılında mezarı başında anılacak Fesih Güler Hoca, vefatının 3’üncü yılında mezarı başında anılacak

Molla Şenlik, Türkiye’nin bazı il ve ilçelerinde barajlardaki su seviyesinin düşmesi nedeniyle su sıkıntısı yaşandığını, bu durumun ciddiye alınması gerektiğini belirtti. Bazı belediyelerin cadde sulama, araç yıkama gibi alanlarda su kullanımını sınırladığını hatırlatan Şenlik, halktan da suyu tasarruflu kullanmalarını istedi.

Şenlik, konuşmasına “Ey Âdemoğulları! Her namaz kılacağınızda güzelce giyinin, yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez” ayetini okuyarak başladı. İslam’ın israfı haram kıldığını, bolluk içinde olsak bile israfın helal olmadığını ifade etti. Peygamber Efendimiz’in “Siz su harcarken Fırat Nehrinin kenarında olsanız bile israf etmeyiniz” hadisini hatırlatan Şenlik, “Su çok değerlidir, hayattır. Su olmazsa hayat biter. Bütün canlılar, bitkiler ve ne kadar varlık varsa hayatı suya bağlıdır. Bu sebeple suyu ölçülü kullanmak gerekir. İçerken, temizlik yaparken, abdest alırken dahi gereksiz su kullanmaktan kaçınmak lazım.” dedi.

Şenlik, suyun insanların ortak malı olduğunu, ortak olan şeyi israf etmemek gerektiğini vurguladı. “Nasıl ki sıramızı vermek sadaka oluyorsa suyu israf etmeden kullanmakta sevaptır. Çünkü daha fazla insanın ondan yararlanmasını sağlıyoruz.” diyen Şenlik, bazı kişilerin parasını veriyorum, istediğim kadar kullanırım düşüncesiyle hareket ettiğini ancak bunun doğru olmadığını söyledi.

Şenlik, susuz kalındığında insanın şuurunu kaybedeceğini, cinayet de işleyebileceğini, haramları da çiğneyebileceğini belirterek Allah’tan böyle bir imtihanla karşılaşmamayı diledi. Bir hadiste Peygamber Efendimiz’in “Allah bir adamı köpeği susuzluktan kurtardığı için cennete göndermiştir.” buyurduğunu hatırlatan Şenlik, “Susuz kalındığında yürek yanar, göz kararır, şuur gider ve insan bilinçsiz hareket etmeye başlar. Allah bizi susuzlukla imtihan etmesin. İsraftan, vurdumduymazlıktan muhafaza eylesin.” diye konuştu.