Vergi Müfettişleri Derneği öncülüğünde, Ankara Ulus Meydanı'nda toplanan vergi müfettişleri ve diğer kamu denetim elemanları, özlük haklarında iyileştirme taleplerini dile getirdi.

Sayıları yaklaşık 20 bin olan, Türkiye'nin inceleme, teftiş ve denetim kurullarında görevli tüm denetim elemanlarını temsil eden dernek başkanları ve meslek mensupları olarak toplandıklarını belirten Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) Genel Başkanı Ahmet Halis Başli, "Müfettiş, denetçi ve kontrolörlerden oluşan kamu denetim elemanları, ülkenin her bölgesinde, denetim, rehberlik, teftiş, inceleme ve soruşturma görevlerini icra etmektedir. Kamu denetim elemanları, yapmış oldukları iç ve dış denetimlerde, doğrudan bağlı oldukları bakan, başkan ya da genel müdür adına hareket ederek, devletin o alandaki en üst idari otoritesini temsil etmektedirler." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başli, ayrıca kamu denetim elemanlarının görevlerini yerine getirirken elde ettikleri başarıları ve katkıları vurgulayarak, terörün finansmanının engellenmesi, kayıt dışı mal ve varlıklarının kayıt altına alınması ve raporlanarak devlete iade edilmesi gibi önemli operasyonlarda görev aldıklarını belirtti.

Kamu denetim elemanlarının özlük haklarına dikkat çeken Başli, diğer meslek gruplarına yapılan iyileştirmelerin kamu denetim elemanları için yapılmadığına vurgu yaptı. Bu durumun, kamu denetim elemanlarının motivasyonunu olumsuz etkilediğini ve yetişmiş denetim gücünün kaybedilmesine yol açtığını ifade etti.

Açıklamanın sonunda, ülkenin kalkınması ve etkin bir denetim sistemi için kamu denetim elemanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi talepleri sıralandı. Başli, taleplerini Cumhurbaşkanı, meclis üyeleri ve bakanlardan destek beklediklerini belirtti.

Özlük haklarında iyileştirme talepleriyle toplanan kamu denetim elemanları, devletin dikkatini çekmeyi ve haklarındaki taleplerin değerlendirilmesini sağlamak amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bursa Umut Kervanı Derneği, Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu Bursa Umut Kervanı Derneği, Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu

kamu-denetim-elemanlarindan-ozluk-haklarinda-iyilestirme-talebi-569fb4a0