Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri" çerçevesinde Kamu İşveren Heyeti'nin 2. teklifini memurlara sundu.

Görüşmelerin Devamı

Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, Türkiye Kamu Sen, KESK ve hizmet kollarında yetkili sendikaların temsilcileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde görüşmelerin üçüncü toplantısını gerçekleştirdi.

Yeni Zam Teklifi

Bakan Işıkhan, memurlara yönelik yeni zam teklifini açıkladı. İşıkhan, "2024'ün ilk 6 ayı için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam, 2025'in ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam teklif ediyoruz" dedi.

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 20 gözaltı Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 20 gözaltı

3600 Ek Gösterge ve Diğer Konular

Bakan Işıkhan, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın taahhütleri arasında yer alan 1. dereceye ulaşan tüm kamu görevlilerine 3600 ek göstergenin getirilmesi konusunda yetkili konfederasyonla işbirliği içinde çalışacağız. Ayrıca, yaklaşık 18 yıldır kamu görevlilerinin disiplin cezalarının affedilmesi konusunda çalışma yapılmadığını belirtmek isterim. Bu konuda da yetkili konfederasyonla işbirliği yaparak belirli şartlar altında disiplin affı çalışmalarını yürüteceğiz. Kamu kurumlarında görevde yükselme sınavlarının düzenli aralıklarla yapılması için de kurumlarla istişarelerde bulunacağız. Ayrıca, Mobbing İzleme Kurulu'nda sendika temsilcilerinin yer alması, memurlara yıllık izinlerin dışında hac izni verilmesi, TOKİ konutlarında evi olmayan memurlara öncelik sağlanması ve engelli memurlara kamu lojmanlarında kolaylık sağlanması yönünde paydaşlarımızla yakın istişare içinde olacağımızı belirtmek isterim."