İki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı İki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

Toplantıda, yaklaşık 4 milyon memur ile 2 buçuk milyon memur emeklisinin 2024-25 yıllarındaki mali ve sosyal hakları masaya yatırılacak.

Toplu sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos’ta başlamış ve 9 Ağustos’ta müzakere aşamasına geçilmişti. Müzakere süreci tamamlanmış ve taraflar arasında uzlaşı sağlanamamıştı. Kamu çalışanlarını yetkili sendika olarak Memur-Sen temsil ediyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, dün yaptığı açıklamada, kamu işveren heyetinin teklifinin beklentilerini karşılamadığını söylemişti. Yalçın, “Kamu işveren heyetinin teklifi, kamu çalışanlarının alım gücünü korumaktan uzak, enflasyonun altında bir zam öngörüyor. Bu kabul edilemez bir durum. Bizim talebimiz, en azından enflasyon oranında bir artış ve refah payı sağlanmasıdır.” dedi.

Kamu işveren heyeti ise, ekonomik koşulları göz önünde bulundurarak makul bir teklif sunduklarını savunuyor. Heyetin başkanı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Şimşek, “Kamu çalışanlarının haklarını korumak istiyoruz, ancak bütçe disiplininden de taviz veremeyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu zorlu süreçte, herkesin fedakarlık yapması gerekiyor. Teklifimiz, hem kamu çalışanlarının hem de ülkenin menfaatinedir.” diye konuştu.

Toplu sözleşme görüşmelerinde 15 Ağustos’ta genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilecek. Üçüncü toplantı 17 Ağustos’ta yapılacak. Görüşmeler ay sonuna kadar tamamlanacak.

Belirlenecek oranlar, 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşları üzerinde de etkili olacak.