Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde hayırsever Kotan ailesi, küçük kızları Medine’nin 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda almış olduğu eğitimden etkilenerek yeni bir kurs yaptırma kararı aldı. Bu kurs, ilçedeki çocuklara Kur’an eğitimi vermenin yanı sıra anasınıfı ihtiyacını da karşılayacak.

Hayra vesile olan küçük Medine

Kotan ailesinin küçük kızları Medine, Şahinbey ilçesindeki 4-6 Yaş Kur’an Kursu’na gidiyor. Burada aldığı eğitim sayesinde Kur’an okumayı ve dua etmeyi öğrenen Medine, ailesini de etkiledi. Medine’nin öğrendiği dua, ailesinin böyle bir kurs yaptırma kararı almasına neden oldu. Medine’nin duası, protokol töreninde de okundu.

gaziantepte-hayirsever-aileden-4-6-yas-kuran-kursu-destegi-2e3f74b7

Protokol töreninde duygusal anlar

Gaziantep Valiliği koordinesinde Şahinbey Kaymakamlığı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İl Müftülüğü ile Kotan ailesi arasında imzalanan protokol töreninde duygusal anlar yaşandı. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun hem çocukların manevi değerlerini kazanmasına hem de anasınıfı ihtiyacını karşılamasına katkı sağlayacağını belirtti. İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da, bu kursun geleceğe dönük adımların atıldığı çok hassas ve kritik bir dönemde ihtiyaç duyulan bir hizmet olduğunu söyledi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, bir yıl içerisinde 20 tane 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nu yapmayı hedeflediklerini açıkladı. Hayırsever aile üyeleri de, böyle bir hayra vesile oldukları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Malatya’da metruk evde yangın çıktı Malatya’da metruk evde yangın çıktı

Yeni kurs ne zaman açılacak?

Hayırsever Kotan ailesi tarafından yaptırılacak olan 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun inşaatına yakında başlanacak. Kursun yapılacağı yer ise Şahinbey ilçesinin merkezinde bulunan bir arsa. Kursun kapasitesi ise 100 çocuk olarak planlanmış. Kursun eğitim programı ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 4-6 Yaş Grubu Çocuklara Yönelik Kur’an Eğitimi Programı olacak. Kursa kayıt olmak isteyen velilerin ise ilçedeki müftülüklere başvurmaları gerekiyor.