Afrika’dan ilkbaharda gelen leylekler, Dicle Vadisi’nde besin bulmakta zorlanıyor. Bazı leylekler, hava şartlarındaki olumsuzluklara dayanamayarak halsiz ve bitkin düşüyor. Bu leylekler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakır Şube Müdürlüğü ekiplerince kurtarılarak Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alınıyor.

Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, 2018 yılında kurulan bir merkezdir. Merkezde, yaralı, hastalıklı veya bakıma muhtaç yaban hayvanları tedavi edilerek doğaya geri bırakılıyor. Merkezde şu anda 15 leylek bulunuyor. Leylekler, veteriner hekimler tarafından muayene edilerek gerekli tedavileri yapılıyor. Leyleklerin sağlıklarına kavuşmaları için beslenme ve bakım programları uygulanıyor.

Çanakkale Boğazı'nda arızalanan tanker limana yanaştırıldı Çanakkale Boğazı'nda arızalanan tanker limana yanaştırıldı

Leylekler, Türkiye’nin sembol hayvanlarından biridir. Leylekler, ilkbaharda Afrika’dan gelerek Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yuva yaparlar. Leylekler, genellikle binaların çatılarına, elektrik direklerine veya ağaçlara yuva yaparlar. Leylekler, böcek, kurbağa, yılan gibi küçük hayvanlarla beslenirler. Leylekler, sonbaharda tekrar Afrika’ya göç ederler.