Lübnan, son dönemde siyasi ve ekonomik krizle boğuşuyor. Ülkede hükümet kurulamaması, elektrik kesintileri, akaryakıt sıkıntısı, enflasyon ve yolsuzluk gibi sorunlar halkın tepkisini çekiyor. Halk, sokaklara dökülerek hükümeti protesto ediyor. Bazı bölgelerde ise silahlı çatışmalar yaşanıyor.

Bu durum, Lübnan’da bulunan veya seyahat etmek isteyen yabancı vatandaşlar için de güvenlik riski oluşturuyor. Bazı ülkeler, vatandaşlarına Lübnan’a seyahat etmemeleri veya bu ülkede bulunanların geri dönmeleri gerektiği uyarısında bulunuyor.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlarına kendi güvenlikleri için Lübnan’a seyahat etmemelerini ve bu ülkede bulunanların ise geri dönmelerini istedi.

Bursa Umut Kervanı Derneği, Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu Bursa Umut Kervanı Derneği, Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu

Katar’ın Beyrut Büyükelçiliği de Lübnan’daki vatandaşlarına uyarıda bulunarak çatışmaların yaşandığı bölgelerden uzak durmalarını tavsiye etti.

Suudi Arabistan, 4 Ağustos’ta vatandaşlarına “Lübnan topraklarını bir an önce terk etmeleri” çağrısı yapmıştı. Kuveyt ve Almanya da 5 Ağustos’ta Lübnan’daki vatandaşlarına “dikkatli olmaları, güvenlik sorunu olan yerlerden ve çatışma bölgelerinden uzak durmaları” çağrısında bulunmuştu.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati ise dün bir açıklama yaparak ülkenin genel güvenlik durumunun endişe verici ve panik seviyesinde olmadığını bildirmişti. Mikati, hükümet kurma çalışmalarının devam ettiğini ve ülkenin sorunlarını çözmek için çaba gösterdiklerini söylemişti.