Görüntülerde, caminin içinde dans eden ve eğlenen bir grup insanın cami adabına uygun olmayan davranışları yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, konuyla ilgili inceleme başlattığını duyurdu.

Olay, Hekimhan ilçesine bağlı Köprülü Mehmet Paşa Camii’nde meydana geldi. Sosyal medyada paylaşılan videoda, caminin içinde bir grup insanın müzik eşliğinde dans ettiği ve gülüştüğü görülüyor. Görüntülerin 2019 yılı öncesinde çekildiği ve caminin halılarının değiştirilmesinden sonra ortaya çıktığı öğrenildi.

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular bugün başlıyor 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular bugün başlıyor

Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan görüntüler, cami mehabetini rencide eden bir skandal olarak nitelendirildi. Görüntülerin yayılmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı da konuya el attı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Malatya’nın Hekimhan ilçesindeki Köprülü Mehmet Paşa Camii’nde çekildiği anlaşılan ve sosyal medya mecralarında paylaşılan cami adabına uygun olmayan görüntülere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur: Söz konusu yakışıksız videonun, caminin halılarının değiştirildiği 30 Haziran 2019 tarihinden önce çekildiği anlaşılmıştır.

Cami mehabetini rencide eden görüntülere ilişkin Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır." denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerin ibadet yeri olduğunu ve bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Başkanlık, sorumluların tespit edilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.