Edirne'de 19 düzensiz göçmen yakalandı Edirne'de 19 düzensiz göçmen yakalandı

Görüşmelerde, 11 hizmet koluna ait tekliflerin tasnifi ve kamu görevlilerinin geneline ilişkin tekliflerin ön müzakeresi yapıldı.

Görüşmelerde, hükümet ile yetkili konfederasyon olan Memur-Sen arasında müzakere sürecine geçildi. Hükümet ile Memur-Sen, 11 hizmet koluna ilişkin komisyon raporlarını müzakere etti. Müzakerelerin sona ermesinin ardından hükümetin, kamu görevlilerinin geneline ilişkin ilk zam teklifini 14 Ağustos’ta Memur-Sen’e sunması bekleniyor.

Memur-Sen, toplu sözleşme masasında kamu görevlilerinin geneline yönelik mali ve sosyal haklarla ilgili olarak 2024 yılı için yüzde 35 zam talep etti. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, taleplerinin makul olduğunu ve hükümetin piyasa gerçekleri üzerinden bir teklifle gelmesini istediklerini söyledi.

Tonbul, “2024 yılı için refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış talep ediyoruz. Bu taleplerimiz enflasyonun üzerinde bir artış sağlayacak ve kamu görevlilerinin alım gücünü koruyacaktır.” dedi.

Toplu sözleşme görüşmeleri, ağustos sonunda tamamlanacak. Görüşmelerde anlaşma sağlanamazsa, toplu sözleşme hükümlerinin belirlenmesi için Hakem Kurulu devreye girecek.