Aydın'da trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı Aydın'da trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı

Kocaali ilçesinde, fındık üreticileri hasat dönemine girdi. Günün erken saatlerinde başlayan hasat çalışmaları, akşama kadar sürüyor. Sakarya'ya Doğu ve güneydoğu illerinden gelen mevsimlik tarım işçileri, sıcak havaya rağmen yoğun mesai harcayarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Fındık bahçesi sahibi Emin Çobanoğlu, bu yıl hasada biraz erken başladıklarını ifade etti. Ancak yağışların etkisiyle ilaç ve gübrelerin verimini kaybettiğini, hatta bazı fındıkların çürüdüğünü söyledi. "Gördüğümüz fındıklar olgunlaşmıyor" diyen Çobanoğlu, zorlu koşullara rağmen üreticilerin özverili çalışmalarını vurguladı.

Yaklaşık 3 aylık bir süreci kapsayan fındık hasadında, İdil ilçesinden gelen 25 işçiyle çalışan işçi çavuşu Mahzun Malgaz, 26 gündür ilçede olduklarını belirtti.

Sabahın erken saatlerinde başlayan hasat çalışmalarının tırpan yapımı, filiz alma, tırmık yapımı gibi aşamalardan oluştuğunu anlatan Malgaz, fındık dökülmeye başlayınca da 65 ila 70 gün boyunca fındık topladıklarını ve ardından geri döndüklerini ifade etti. Uzun ve meşakkatli sürece rağmen, fındık üreticilerinin emeklerinin karşılığını aldığına dikkat çekti.