Hem geçmişte yaptığı farkındalık çalışmalarıyla hem de 31 Mart Seçimlerine yönelik hazırladığı 11 Vizyon Projesi ile dikkat çeken HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Emin Özaslan, Şanlıurfalı seçmenlere seslendi.

4 ilçede seçimler yenilenecek 4 ilçede seçimler yenilenecek

İl Başkanlığı döneminde özellikle Cuma 11:11 Platformu kapsamında kendisine ulaştırılan sorunların çözüme kavuşması için elinden geleni yapmaya çalıştığını hatırlatan Özaslan, 4 farklı dilde ‘Artık yetmez mi?’ diyerek Şanlıurfa halkına klasik siyasi anlayışını ve siyasetçileri emekliye ayırma çağrısı yaptı.

"Ne eski adaylar ne de yeniden eski adaylar" diyen Özaslan, "Gelin bir karar verelim, memleket için yepyeni bir sayfa açalım. Bu sefer HÜDA PAR diyelim." dedi.

"Urfa sorunlarla boğuşmaya devam mı etsin, yoksa sorunları çözüm mü bulsun?"

Konuşmasının girişinde sandığa gitmeden önce Şanlıurfa halkıyla dertleşmek istediğini söyleyen Özaslan, "Kıymetli Urfalı kardeşlerim 31 Mart'ta sandığa gitmeden önce sizinle biraz dertleşmek istiyorum. Biliyorsunuz daha önce il başkanıydım ve bu süreçte bana sayısızca sorun ilettiniz. Biz de bu sorunların çözüme ulaşması için var gücümüzle çalıştık. Bazılarının çözüme ulaşmasına vesile olduk. Şimdi Urfa tekrar sorunlarla boğuşmaya devam mı etsin, yoksa sorunları çözüm mü bulsun? diye buna karar vereceğiz. Yani bugüne kadar bu memleketin sorunlarına çözüm üretmeyen, herhangi bir projesi olmayan eski adaylar mı veya yeniden eski adaylarla mı yola devam edeceğiz? Yoksa 11 vizyon proje üreten, bugüne kadar bütün sorunlara çözümcül bakış açısıyla yaklaşan, yeni bir yüz, yeni bir siyaset, yeni bir medeniyet diyen bu kardeşinize mi yetki vereceksiniz? Hep beraber buna karar vereceğiz."
 "Şanlıurfa tekrar sorunlarla boğuşacaksa biz o zaman seçime neden gidiyoruz?"

Şanlıurfa’nın devam sorunlarına değinen Özaslan, konuşmasının devamında şöyle dedi:

"Bakınız Urfa'nın sorunları hala devam ediyor. Mevsimlik tarım işçileri hala dışarıya gitmeye devam ediyor. Yarım milyona yakın insan gidiyor, çocukların eğitimleri yarıda kalıyor. Kimi yollarda vefat ediyor, kimi kanallarda boğuluyor. Peki eski adaylardan veya yeniden eski adaylardan veya eski vekillerden çözüme dair bir şey duydunuz mu? Eğer Şanlıurfa tekrar sorunlarla boğuşacaksa biz o zaman seçime neden gidiyoruz?"

"Çocuklarımızın hatırı için, memleketin geleceği için hepsini emekliye ayıralım"

Klasik siyaset anlayışına da klasik siyasetçileri emekliye ayırma çağrısı yapan Özaslan, "Gelin buna bir neşter vuralım. Sandığa gidelim ve klasik siyaset anlayışına da klasik siyasetçilere öyle bir cevap verelim ki hepsini emekliye ayıralım. Urfalı çocuklar okula giderken sınıf mevcutları 65-70'e dayandı. Geçen sene bir sel oldu. O kadar insan hayatını kaybetti. Siz hiç çözüm sunan ya da sel felaketinden dolayı sorumluluk üstlenen mevcut veya eski belediye başkanı, mevcut vekiller veya önceki vekiller, eski adaylar, yeniden eski adaylar hiç kimsenin sorumluluk üstlendiğini gördünüz mü? Duydunuz mu? Peki, Şanlıurfa nereye kadar bu sorunlarla boğuşacak? Allah aşkına ya! Artık yetmez mi ya! Buna bir son vermek gerekmiyor mu? Bunlara bir ders vermek gerekmiyor mu? Çocuklarımızın hatırı için, memleketin geleceği için gelin hepsini emekliye ayıralım. Artık yetmez mi? Ma Êdê ne bese? Ecel me yazi? Ma daha bes nîyo? Lütfen gelin, bir karar verelim; memleket için yepyeni bir sayfa açalım. Bu sefer HÜDA PAR diyelim." şeklinde konuşmasını bitirdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha