Peygamber Sevdalıları Vakfı, İsveç ve Danimarka'da gerçekleşen Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla Diyarbakır'ın İstasyon Meydanı'nda "Kur'an'a Saygı" mitingi düzenledi. Çevre il ve ilçelerden de yoğun katılımın sağlandığı mitinge, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı.

Mitingde, tekbir sesleri eşliğinde İslam düşmanlarına yönelik tepki gösterildi ve pankartlar açılarak saldırılar kınandı. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Adana'da namaz kılarken şehit edilen HÜDA PAR Adana İl Sekreteri Sacit Pişgin'in posteri de miting meydanına asıldı.

Diyarbakır’da su tasarruflu peyzaj projesi başladı Diyarbakır’da su tasarruflu peyzaj projesi başladı

Mitingde yapılan konuşmalarda, İsveç ve Danimarka gibi ülkelerde gerçekleşen çirkin saldırılar Haçlı saldırılarının bir devamı olarak değerlendirilirken, ABD ve siyonistlerin de bu eylemlerde etkili olduğu vurgulandı. Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan hakaret ve saldırıların şiddetle kınandığı mitingde, Müslüman ülkelerin birlik içinde hareket etmeleri ve saldırgan ülkelere karşı somut adımlar atmaları gerektiği vurgulandı.

Peygamber Sevdalıları Genel Başkanı Adnan Akgönül, okuduğu mesajda, Kur'an-ı Kerim'in Âlemlerin Rabbi olan Allah tarafından indirildiğini ve kıyamete kadar korunacağını hatırlatarak, hiç kimsenin bu kutsal kitabı etkisiz hale getiremeyeceğini ifade etti. Ayrıca, Müslümanlar arasında bilinçlendirme çalışmalarının artırılması, İslam düşmanı ülkelerle ilişkilerin gözden geçirilmesi ve tepkilerin caydırıcı nitelikte olması gerektiği vurgulandı.

Mitingde yapılan çağrılarla, İslam ülkelerinin birlik içinde hareket etmeleri ve İsveç ile Danimarka gibi ülkelere karşı daha güçlü tepkiler göstermeleri gerektiği belirtildi. Ayrıca, Türkiye'nin de bu eylemleri yapan ülkelerle ilişkilerini gözden geçirmesi ve uluslararası platformda ortak hareket etmesi çağrısı yapıldı.