Değirmenkaşı köyünde meydana gelen olayda, 71 yaşındaki Duran A. henüz bilinmeyen bir nedenle oğlu Barış A. (40) ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi sonucu Barış A., evde bulunan silahı kullanarak babasına ateş etti ve olay yerinden kaçtı.

jandarma tarafından yakalandı

Olayın bildirilmesi üzerine sağlık ve jandarma ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Ancak Duran A'nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Barış A. ise Değirmenkaşı köyü kırsalında jandarma tarafından yakalandı.

Kıbrıs gazisi olduğu ortaya çıkan Duran A.'nın cenazesi, Değirmenkaşı köyü camisinde öğle namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine, Duran A.'nın yakınları, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, İl Jandarma Komutanı Sadık Gülecen, Kırşehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kemal Parlak ve köylüler katıldı.

20230808_3_59815060_91731609_poster

Aydın'da trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı Aydın'da trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı

Olayın arka planı ise daha fazla detay açığa çıkıyor. Uzun süredir psikolojik tedavi gördüğü ve son 3 aydır ilaçlarını almadığı ileri sürülen Barış A.'nın, evlenme isteği nedeniyle çıkan tartışma sonucu babasını öldürdüğü iddia ediliyor. Olayın detayları ve nedenleri polis tarafından titizlikle inceleniyor.