Son örnek Diyarbakır’da yaşandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, su kaynaklarının yetersizliği nedeniyle su kullanımına yasak ve sınırlama getirdi.

Kepolu, Keklikdere Mahallesi'nde vatandaşların sorunlarını dinledi. Kepolu, Keklikdere Mahallesi'nde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Diyarbakır’da 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olan yasak ve sınırlamalara göre, şehir merkezindeki evlerde 22.00-06.00 saatleri arasında su verilmeyecek. Ayrıca, tarım arazilerindeki sulama saatleri de kısıtlandı. Sulama saatleri, 06.00-10.00 ve 18.00-22.00 saatleri arasında olacak.

Su krizinin bir diğer boyutu ise elektrik kullanımı. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin 6 ilinde elektrik perakende dağıtım hizmeti veren DEPSAŞ Enerji’nin Genel Müdürü Murat Karagüzel, tarım arazilerindeki su ve elektrik kullanımlarının çok yüksek olduğunu belirtti. Karagüzel, tarım arazilerinde kullanılan elektriğin yüzde 80’inin kaçak olduğunu ve bunun da elektrik kesintilerine neden olduğunu söyledi.

Su krizi, Türkiye’nin birçok yerinde yaşanıyor. Uzmanlar, su tasarrufu yapılması ve su kaynaklarının korunması gerektiğini vurguluyor.