Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Ziyaret Beldesi Meşelik Köyü'nde gece saatlerinde aniden başlayan yangın, çevredeki vatandaşları endişelendirdi. Yangının nedeni henüz belirlenemedi.

Yangın, bölge sakinlerinin dikkati sayesinde hızla fark edildi ve itfaiyeye bildirildi. Siirt AFAD ekibi, Orman İşletmesi İtfaiyesi, Siirt Belediyesi İtfaiyesi, Baykan Belediyesi İtfaiyesi, Ziyaret Belde Belediyesi İtfaiyesi, İlçe Jandarma ve Meşelik Köyü Jandarma Karakolu personeli, olay yerine hızla sevk edildi.

Rüzgarın da etkisiyle yangın hızla yayıldı ve kontrol altına alınması güçleşti. Durumun ciddiyeti nedeniyle Diyarbakır, Batman ve Şırnak illerinden yangının söndürülmesi için destek talep edildi.

Düşen yıldırım ormanlık alanı yaktı Düşen yıldırım ormanlık alanı yaktı

AFAD Siirt İl Müdürü Cahit Akkoyun, Adıyaman Deprem Bölgesi Genel Koordinatörü olarak görev yaptığını ve yangının büyümesi üzerine AFAD Kriz Merkezi ile iletişime geçtiklerini ifade etti. Yangının kontrol edilememesi üzerine Ankara Hava Destekli Yangın Denetim Merkezi ve Şanlıurfa Yangın Harekat Şube Merkezi'nden yardım talep ettiklerini belirtti.