Siirt ilinde sıcaklıkların yükselmesi ve debi düşüşü nedeniyle içme suyu sorununa çözüm bulunuyor. Siirt merkez, Kurtalan ve Tillo ilçeleri ile Kayabağlar, Atabağı ve Gökçebağ beldeleri ve bazı köylerde yaşanan mevsimsel içme suyu sıkıntısı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Siirt Belediyesi işbirliğiyle hızlı bir şekilde çözüme kavuşuyor.

Bu amaçla yapılan 3 adet içme suyu sondaj çalışması tamamlanma aşamasına gelmiş durumda.

Alternatif su kaynakları üzerinde yapılan çalışmalar devam ederken, Hesko ana su kaynağında da üç adet sondaj kuyusu çalışması başarıyla tamamlanıyor.

Üzüm bahçesine düşen ambulansın sürücüsü ve sağlık personeli yara almadan kurtuldu Üzüm bahçesine düşen ambulansın sürücüsü ve sağlık personeli yara almadan kurtuldu

Siirt'te yaşanan su sıkıntısını gidermek için Hesko su kaynağı bölgesinde açılan 3 sondaj kuyusundan elde edilecek su, mevcut sistem içerisine dahil edilerek, su sıkıntısı yaşanan bölgelerin ihtiyaçları karşılanacak.

Alternatif Su Kaynaklarıyla Su Sorunu Giderilecek

Devlet Su İşleri tarafından yürütülen 3 adet Siirt Hesko kaptajı içme suyu sondaj kuyusu çalışmalarında inşaat, mekanik ve elektrik imalatları tamamlanma aşamasına gelmiş durumda. Toplamda her bir kuyu 120 metre derinliğinde olan 3 adet sondaj kuyusu imalatı tamamlanıp, 3 adet pompa sondaj kuyularına indirilmiş ve hat bağlantı vanaları ile toplama havuzu iletim hattı imalatları da tamamlanmıştır.

su isale hattına gerekli bağlantılar yapılacak

Ayrıca enerji hatları ve trafo imalatları da tamamlanma aşamasında olup, hat bağlantı vanalarının tamamlanmasıyla birlikte en kısa sürede su isale hattına gerekli bağlantılar yapılacak ve Hesko hattı büyük ölçüde desteklenerek, su akışı sağlanacaktır.