Sitede su, elektrik, doğalgaz ve kanalizasyon gibi temel ihtiyaçlar karşılanmazken, yıkım tehlikesi de bulunuyor.

Sitede oturan vatandaşlar, müteahhitin kendilerine verdiği sözleri tutmadığını ve inşaatı yarım bıraktığını söylediler. Vatandaşlar, evlerini kaba inşaat halinde teslim aldıklarını ve iç işlerini kendi imkanlarıyla yaptıklarını belirttiler. Vatandaşlar, müteahhite dava açtıklarını ancak sonuç alamadıklarını ifade ettiler.

Kepolu, Keklikdere Mahallesi'nde vatandaşların sorunlarını dinledi. Kepolu, Keklikdere Mahallesi'nde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Sitede yaşayan Ramazan Doğu, “Müteahhit bize, ‘başınızın çaresine bakın’ dedi. Arazinin sahipleri ile anlaşın inşaatı bitireyim, dedi. Ama arazi sahipleri de kendisine 47 milyon borcu olduğunu söylediler.” dedi. İpek Yağmur ise “Evlerimizi teslim aldığımızda ampul, musluk, dolap ve petekler yoktu. Hepsini biz kendimiz yaptık. Şu an doğalgazımız yok, peteklerimiz yok.” diye konuştu.

Sitede su, elektrik ve doğalgaz aboneliği alamayan vatandaşlar, kuyu suyu kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu nedenle çocukların sık sık hasta olduğunu söyleyen vatandaşlar, elektrikli soba ile ısınmaya çalıştıklarını ancak elektriklerin de sık sık kesildiğini anlattılar.

Sitede yol sorunu da yaşayan vatandaşlar, servislerin gelmediğini ve çocuklarını okula kendilerinin götürüp getirdiklerini dile getirdiler. Vatandaşlar, belediyeden yol açmasını istediklerini ancak olumlu bir yanıt alamadıklarını kaydettiler.

Vatandaşlar, yetkililerden sorunlarına çözüm bulmalarını talep ediyorlar.