Bu tarihlerde dünya siyasetinde ve bölgesel ilişkilerde önemli olaylar gerçekleşti. İşte tarihten dikkat çeken bazı olaylar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Reisi için taziye mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Reisi için taziye mesajı

1962: Güney Afrika'nın siyahi lideri Nelson Mandela, hapse girdi. 28 yıl boyunca hapis yatan Mandela, 1990'da serbest kalacak ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahi devlet başkanı olacaktır.

1964: ABD Başkanı Lyndon Johnson, Kuzey Vietnam'a ateş açıldığı iddiasıyla bombalama emri verdi. Ancak zamanla, Tonkin Körfezi Olayı olarak bilinen bu hadisenin hayali olduğu ve ABD'nin diğer ülkelere saldırmak için uydurduğu bahaneler gibi olduğu ortaya çıktı.

1965: Hindistan-Pakistan Savaşı, Keşmir Bölgesi'nde Müslümanlara uygulanan baskı ve şiddet eylemleri nedeniyle başladı. Çin'in bu savaşı istememesi ve Hindistan'ı komşularına yönelik tehdit oluşturmakla suçlaması, bölgedeki gerilimi artırdı.

2003: Filipinler'in Mindanao Adası'nda bağımsız bir İslam devleti kurmak için mücadele veren Moro İslami Kurtuluş Cephesi lideri Selâmet Haşim vefat etti. Uzun süren mücadele, 2014'te yapılan 'Bangsamoro Kapsamlı Anlaşması'yla sonuçlandı ancak 2017'deki olaylar, özerk bir İslami yönetimin kurulmasını askıya aldı.

2012: Mısır'ın Gazze sınırında bir karakola yapılan saldırıda, 16 sınır muhafızı hayatını kaybetti. Bu olayın ardından Gazze'ye açılan Refah Sınır Kapısı geçişlere kapatıldı ve Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi saldırıya karşılık verileceğini açıkladı.

2014: Hamas ve İsrail, Mısır'ın önerdiği 72 saatlik ateşkesi kabul etti. İsrail ordusu, Gazze'den çekildiğini duyurdu ve İsrail medyası, ordunun yenildiğini yazdı.

2016: 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu tutuklandı.

2019: Hindistan hükümeti, Pakistan ile 70 yıldır ihtilafta olduğu ve gerginliklerin arttığı Cammu Keşmir eyaletinin özel statüsünü kaldırdı, bu karar büyük tartışmalara neden oldu.