Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Ergani ilçesinde toplu taşıma araçlarının daha iyi hizmet vermesini sağlamak ve trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla ilçe otogarı projesini denetledi.

Vali Su, bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek projenin geldiği aşamayla ilgili bilgi aldı ve çalışanlara kolaylıklar diledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ve Ergani Kaymakamı Ahmet Karaaslan da Vali Su'ya eşlik etti.

Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkanı, Kore Gazisi’nin taziyesine katıldı Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkanı, Kore Gazisi’nin taziyesine katıldı

Ergani ilçe otogarı projesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmış olup 12 toplu taşıma peronu, 8 gişe ve 20 araçlık depolama alanını içermektedir. Otogar, 8 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek ve içinde 504 metrekare kapalı alan bulunacak. Bilet satış noktaları, bekleme salonu, wc'ler, mescit, bebek bakım odası, teknik oda, amir odası, kafeterya, ticari alan ve su deposu gibi bölümler de yer alacak.

Projenin güvenliği için bahçe duvarları 1 metre uzunluğunda olacak ve üzerine çit paneller uygulanacak. Otogarın zemini için 432 metrekarelik bazalt plaklar kullanılacak. Diyarbakır - Elazığ kara yolu üzerine konumlandırılacak olan ilçe otogarı, modern bir taşıma merkezi olarak hizmet verecek ve vatandaşlara daha iyi toplu taşıma imkanları sunmayı hedefleyecektir.